zaterdag, oktober 21, 2006 |

Kruipolie



Kruipen. Eén van de leerprocessen van een kind. Baby's worden geboren en om maar niet altijd baby te blijven hebben ze zich te houden aan een aantal regels, die ook nog op volgorde moeten worden afgewerkt:

  1. Van de borst af en leren om uit een flesje te drinken
  2. Niet de hele dag huilen in de hoop dat iemand hem/haar oppakt
  3. Zichzelf vermaken, zonder dat daar iemand bij hoeft te zijn
  4. Papa en Mama zeggen of brabbelen
  5. Kruipen
  6. Zitten
  7. Alles van tafel gooien
  8. Lopen
  9. Woordjes leren
  10. Volzinnen maken
  11. Niet meer in de luier poepen of plassen
  12. Leren fietsen, later zonder zijwieltjes
  13. Goed hun best doen op de basisschool
  14. Krantenwijk beginnen
  15. Vriendje of vriendinnetje krijgen
  16. Het eerste biertje drinken
  17. Veel te laat thuiskomen
  18. Uit huis gaan of worden gezet

Nu begrijpen jullie wel dat we nog niet zo ver zijn met onze Sil. Hij is nu dik 8 maanden, dus je kunt nog niet alles van hem verwachten. Maar sommige dingen zou hij nu onderhand toch wel moeten doorhebben. Misschien zijn wij te snel, maar hij zou nu toch onderhand bij punt 7 moeten zijn. Helaas, helaas. De punten 1 t/m 3 gingen vrij vlot. Punt 4 had hij ook gedeeltelijk geen moeite mee, eindelijk kan hij nu ook mama zeggen. Dan komen we bij het stagnatiepunt.

Punt 5: Kruipen. Dat wil maar niet vlotten, we leggen hem toch elke dag wel even in de kamer op de vloer. Hij gooit zichzelf op de buik, maar dan...........Dan ligt dat wurmpje daar maar een beetje te spartelen op de grond. Met zijn armpjes en beentjes in de lucht. Het lijkt sprekend op een visje die je op het droge legt. Wat doe je eraan? Dat kind bij de armen pakken en trekken is ook zo iets. Krijgt hij allemaal van die kleine brandwondjes op de buik. Ook zo zielig. Dus dat hebben we dan ook maar niet gedaan. Vanmiddag had ik in een keer het Eureka moment. We liepen door de Lange Nering, even bij Halfords naar binnen voor zo'n voorscherm voor op de fiets (Anders krijgt hij allemaal vliegjes in de mond) en mijn oog valt op een geel potje. Kruipolie!! Dat ik daar nog niet eerder aan heb gedacht. Hoppa, gelijk naar huis, kindje op de grond gelegd, jasje uit en een beetje kruipolie in zijn flesje. Werkt perfect. Ons Silletje was binnen no time aan de overkant van de kamer. Super spul!!

Allemaal flauwekul natuurlijk, maar je moet het toch een beetje mooi inpakken. De kern van het verhaal is dat mijn mannetje kruipt. Echt een grappig gezicht, verbeten koppie om zijn doel te halen. Ben alleen bang dat het nu wel eens hard kan gaan. Met zijn grijpgrage handjes over de tafels, aan de planten etc etc. Wat vliegt de tijd toch voorbij.

De spreuk die hier bij hoort is natuurlijk:

Als de slakken kruipen gaan, is't met het mooie weer gedaan

6 reacties:

Simone zei

Haha geweldig, nu maar de planten e.d. zo hoog mogelijk weg zetten voor je weer aan het opruimen mag :)

Nance zei

Geweldig! Dit is een hele vooruitgang in zijn mobiele leven. Nog even en hij loopt rondjes langs de tafel, berg je dan maar. Dan kun ja alles opbergen want alles is speelgoed :-)

Blondie Power zei

Super man! Nu duurt het idd niet zo lang voordat hij zich op trekt aan de tafel en zijn eerste Moonwalk-moves gaat maken!!

Smitsky zei

'k heb er geen verstand van.

Alhoewel er regelmatig van die kleine beker omgooiers hier het huis onveilig maken.

Of met een ruggenkrabber (zo lang handje weet je wel..) een plant volledig ontwortelen.

Die bedoelen jullie toch he?

The world according to El zei

Gefeliciteerd wat een mijlpaal en wat zijn ze dan in een keer baby af he?

Tummetje zei

En het leukste moet nog komen. Al die horde meiden aan de deur, Valentine, scooter, bier, dronken enz enz. Maar ach laat ik je verder niet bang maken. Gelukkig duurt dat hoop ik voor je nog een paar jaar. Al hoewel ik zie het bij mijn neefje al, die is chameur nr 1. Krijgt vooral bij zijn tante alles voor elkaar. Zou het aan mij liggen of aan hem.