zondag, maart 08, 2009 |

IKEA Family




Je wordt op een zondagochtend wakker door de kids uiteraard. Nog half slapend stap je uit je bed en je trekt de gordijnen open. Regen, regen en nog eens regen.

"Wat gaan we doen vandaag?"
"Zullen we naar je lievelingswinkel gaan?"

Daar hoefde ze niet lang over na te denken. We gaan vandaag naar de Ikea. De dichtsbijzijnde is Amsterdam en die is ook nog gewoon elke zondag open. Om 10 uur zaten we in de auto richting de hoofdstad. Heerlijk rustig op de weg, totdat we de A6 afslaan. Gelijk staan we in de file. Na een half uurtje langzaam gereden te hebben, zagen we de oorzaak van de file. Een vijftal auto's die op elkaar waren geknald. Van de 3 rijbanen bleef er maar eentje over en ondanks dat het dan zondag is, sta je dus gewoon in de file. Bij de IKEA aangekomen was het inmiddels ook al goed druk. Maar eenmaal binnen vind je de mensen niet terug.

Met een stevige tred door de bovenverdieping, waar toch alleen maar grote meubels staan. We komen voor de kleine prulletjes. De maagjes begonnen al redelijk te knorren, dus tijd voor een bakkie koffie met iets lekkers. We zijn een maandje geleden lid geworden van de IKEA Family en dat betekent gratis koffie en thee. Wisten we niet, maar wel lekker handig.

Paps en mams aan de koffie met een appelgebak en de kids een ijsje. Heerlijk toch. Daarna naar beneden waar de kleinere dingen staan. En als je daar rond loopt, lijkt het net of je het allemaal nodig hebt. Het is ook zo immens groot daar. Na elke bocht denk je dat er nu wel bent, maar dan gaat het maar door. Wat een winkel. We hebben ons netjes gehouden en uiteindelijk met een paar dingen naar de kassa.

Daarna weer in de auto en als je dan toch in Amsterdam bent, kun je net zo goed even naar Schiphol rijden. De kids waren daar nog nooit geweest. Zo gezegd, zo gedaan en ze keken zich de ogen uit. Wat een grote vliegtuigen allemaal! We hebben op het panorama terras gestaan en gekeken naar het landen en opstijgen van die grote vogels. Daarna nog even bij de kussende deuren gestaan. Sil vond het prachtig.

Uiteindelijk waren we rond een uurtje iets na vijven weer thuis. Het was een gezellige dag!

3 reacties:

Anoniem zei

Heerlijk zo'n dagje.

MissNonsens zei

Heerlijk genieten is dat toch op die manier.

Nance zei

Klinkt als een erg leuke dag. Die kussende deuren wil ik ook nog wel eens zien. Mag graag kijken naar vliegtuigen maar er in zitten...voor geen goud.