zondag, oktober 28, 2007 |

Bingo op de bak........(part deux)

Nou, nou.

Wat een avond. We waren er rond een uur of half 9 en na eerst een rondleiding door het nieuwe huis van The Nance (ziet er toppie uit allemaal hoor!) gingen we snel zitten. Het was me daar een drukte op de bak. Allemaal Urkers die iets te melden hadden en zich aan het voorbereiden waren voor de eerste bingo van het seizoen.
De een wist op zijn Urks te melden dat hij een lekker karbonaatje in de pan had liggen en de ander had weer iets anders melden (heb het allemaal niet verstaan).

Strak om 9 uur kwam de bakkiebingodirecteur op de mike en inderdaad werden eerst de papegaaien getest. Ik zal het even kort uitleggen. De bakkiebingodirecteur noemt een nummer die dan door Lorre 1 en Lorre 2 worden herhaald. Dit is waarschijnlijk om er zeker van te zijn dat iedereen, vanwege ontvangst, het nummer gehoord heeft. Waarschijnlijk zitten deze lorres dan ook op andere plekken op Urk.

Als je bingo had, mocht je dit pas door de mike schreeuwen als het nummertje gezegd is door lorre 2. Al gauw werden de eerste nummer genoemd en voor dat ik het in de gaten had, was de eerste bingo al gevallen. Het ging allemaal in een rap tempo en na anderhalf uur was het al weer afgelopen.

Vol ongeloof heb ik geluisterd naar de prijzen die er vielen. De hoofdprijs was een Compaq laptop. Er werden boodschappenbonnen van 100, 200 en 300 euro weggegeven. Bakkersbonnen, Bonnen van 200 euro bij de Intertoys te besteden en nog meer van die grote prijzen. Iedereen die ook bingo had en door de dobbelsteen verloren had mocht met zijn bingokaart naar de visboer en kon een gratis vissie ophalen. Dit om de pijn te verzachten. Als je bingo had, moest je je adres doorgeven en de prijzen werden gelijk gebracht. Werkelijk waar, stond met mijn oren te klapperen.

Maar helaas niets gewonnen. Niemand die bij ons zat, helaas. Maar niet getreurd. Het bakkie werkte perfect en de ontvangst is super. De bingo is elke laatste zaterdag van de maand en de laatste zaterdag van November zitten we weer gezellig bij het bakkie.

Al met al was het supergezellig en zeker voor herhaling vatbaar!

1 reacties:

Anoniem zei

Lachen of niet! gezellig.