woensdag, februari 28, 2007 |

De afvalrace

Dames en heren!!

Welkom bij al weer de vijfde editie van de jaarlijkse afvalrace. Hier spreekt uw verslaggever El Bakero die dit jaar live aanwezig is op de atletiekbaan van de AV NOP.
De tribunes zitten tjokvol met toeschouwers die allemaal spandoeken hebben meegenomen voor hun eigen favoriet. Het is een gekkenhuis hier, ik hoop dat jullie mij goed kunnen verstaan.

Ik sta hier vlak langs de cintelbaan en de deelnemers hebben zich net warmgelopen en zijn zich nu aan het concentreren voor de altijd lang durende afvalrace. Ik heb net geprobeerd om de deelneemster in baan 4 kort te interviewen, maar werd ruw weggeduwd en kreeg zelfs nog een snauw na van de deelneemster in baan 2.

Het is tijd om de deelneemsters van dit jaar aan u voor te stellen. Het is weer gelukt om kampioenen te contracteren en we verwachten dan ook een helse strijd.
Op baan 1 hebben we de voormalig kampioen van Polen, inmiddels wel bekend in de NOP en omstreken: Halinka!
Op baan 2 hebben we de altijd goedlachse: Simone!
Op baan 3 voormalig schutterskoningin: The world according to El!
Op baan 4 onze welbekende pokeraarster: Nance68!
Op baan 5 een nieuwkomer in dit veld van vedetten: Tummie!
Op baan 6 een goede outsider: Mariah!
Op baan 7 een twijfelgeval, maar toch maar besloten om dit jaar een gooi naar de prijzen te doen: Miss Nonsens!
Op baan 8 een gerespecteerd zwemster: Mirjam!

Tijdens de editie van vorig jaar hadden we helaas geen winnaar, dit omdat er teveel af zijn gevallen. Maar we hopen uiteraard dat iedereen dit jaar de finish gaat halen. Want er is maar één motto: Meedoen is belangrijker dan winnen.

De scheidsrechter blaast op zijn fluitje en het publiek valt stil. Het is ijzingwekkend spannend! De deelnemers nemen hun posities in en hebben hun blik op oneindig. PANG!
Daar gaan ze dan. De eerste ronde moeten ze in hun eigen baan blijven en dat doet dan ook iedereen netjes. Alleen de deelneemster in baan 5 lijkt van haar baan af te wijken, maar dit is toegestaan aangezien ze met een kruk aan de start is verschenen. Het publiek staat boven op de banken en schreeuwen de deelnemers naar de finish.
En daar gaan ze de eerste bocht in. Baan 3 ligt voorop, op de hielen gezeten door baan 4 en daar achter baan 1, de rest loopt op gelijke hoogte voor zover.
Het mooie aan deze altijd spannende wedstrijd is dat we niet weten wanneer de deelneemsters de finish bereiken. Ze gaan net zolang door totdat ze afvallen. Afvallers zijn de winnaars in deze heksenketel.

De eerste ronde zit erop en baan 2 rukt op en lijkt een slechte start goed te gaan maken. Baan 3 ligt nog steeds aan kop, op de voet gevolgd door baan 4. Nog één bocht te gaan en dan komen de obstakels. Dit jaar hebben decorbouwsters Blondie Power en Smitsky weer hun uiterste best gedaan om het voor de kandidaten lastig te maken. Het eerste obstakel is dan ook een enorme negerzoen. Baan 3 kijkt de andere kant op en denkt samen met baan 4 alleen maar aan de punten. Knap hoor! Baan 2 en baan 1 lopen er ook stoicijns langs. Ooohhh wat gebeurt daar. Baan 7 komt aan het struikelen en beland met de snufferd precies in de enorme negerzoen. Ze staat weer op en gooit de negerzoen uit de baan. Haar hele gezicht zit onder chocola. Dit wordt opgemerkt door baan 8 en ze zet dan ook een tussensprint in. Ze komt langszij. Wat doet ze nu! Ze likt langs het gezicht van baan 7, knipoogt en loopt door. Ongelooflijk dames en heren. Dit is nog nooit vertoont.

Dan komen ze beide het tweede obstakel. Verspreid over de baan liggen allemaal broodjes Doner. Dit gaat lastig worden voor de dames. En ja hoor. Baan 4 gaat over stag en neemt een hap van een broodje. Terwijl ze de opgelopen achterstand probeert in te halen roept ze naar het boe roepende publiek: "Maar ik heb nog genoeg punten!". Moeten wij dit geloven. Baan 5 en baan 6 geloven haar niet en lopen dan ook midden over het gras om haar eens goed de waarheid te vertellen. Dit ontaard in een heftige discussie en iedereen gaat zich ermee bemoeien. "Dames!!" We zijn met een wedstrijd bezig. Baan 1 doet net of ze zich wil mengen in de discussie en loopt snel door. Wat een sluwheid. Ze neemt een halve baan voorsprong. "Dames!!" roept baan 8. "We moeten lopen."

En daar gaan ze weer. Ze zijn nu ongeveer 4 uur bezig en we hebben nog steeds geen afvallers. Wat een mentaliteit. De lampen gaan aan in het stadion en de deelneemsters komen nu in een lastige periode. Het is tijd voor het avondeten. Het volgende obstakel is een enorm stuk draadjesvlees waar ze onderdoor moeten kruipen. Baan 5 pakt haar mobieltje en gaat bellen. Wie heeft ze aan de lijn. Het is Sonja!! Ze vraagt of ze een klein hapje mag nemen. 100 gram lijkt Sonja te zeggen. Baan 1 heeft dit ook gehoord en komt aangerend met een keukenweegschaal. Snel halen ze een stukje vlees eraf. Exact 100 gram!

Er komt meer afstand tussen de dames en fier aan kop loopt momenteel baan 3. Wat gebeurt daar. Verslaggevers van allerlei regionale kranten willen haar interviewen. IJdel als ze is, gaat ze hierop in en geeft een kort verslag van de strijd tot dusver. Ze neemt nog een mooie pose aan voor de foto en daar gaat ze weer. Haar voorsprong is geslonken, maar ze heeft nog enkele kilo's voorsprong.

Het publiek gelooft het wel en de helft van de tribunes is dan ook inmiddels leeg. Hebben ze dit jaar te goede deelneemsters uitgekozen. Het gaat er wel op lijken. Nog geen enkele afvaller in deze afvalrace. Iedereen zit nog in de race tegen de kilo's. Dan is het middernacht en de lampen gaan uit. De jury heeft besloten om volgend jaar door te gaan. In een nieuwsletter laten ze weten dat er dit jaar teveel is uitgegeven aan goede deelneemster. Iedereen gaat als een speer. Verbaasd kijken de deelneemsters naar de hoofdscheidsrechter als deze de wedstrijd afblaast. De voorlopige tussenstand:
1. The world according to El
2. Nance68
3. Simone
4. Halinka
5. Mirjam
6. Tummie
7. Mariah
8. Miss Nonsens

Een geweldige dag komt abrupt tot een eind. Volgend jaar gaan we verder met hopelijk dezelfde deelneemsters. De jury bestaande uit Slootje Block Chik, Bad Bunny, ETN en Effe Uppen hebben een wijs besluit genomen. Als aanmoedigingsprijs krijgen alle deelneemsters een appel light mee naar huis.

Tot volgend jaar!!

8 reacties:

Smitsky zei

Whahahaaha geweldig!!!! Moest wel steeds even kijken wie nu in welke baan rende maarruh...dat was maar even.....

Met stip op 1 dus, our "world according to El" !!

Volgend jaar dus weer ;-)

The world according to El zei

Yoehoe!!!! ik ben de winnaar, zal mijn best doen om dit vol te houden.
Alhoewel ik de hete adem van Nance in mijn nek voel en dat valt niet mee

Anoniem zei

Ik zal Elly en Nance niet inhalen want mijn eindpunt is nu nog 30 kilo afvallen :( kom ik nooit op een. haha

vind het een tof verhaal. Je schud het ook zo maar uit je mouw, je moet MP schrijver worden!

En El. Gefeliciteerd met deze winst.
Maarre die appel light heb ik niet meegekregen hoor krijg ik er nog een?

Tummetje zei

Ik zal nooit nr 1 worden in de race. Maar wel voor mijn eigen!!!

Maar ik vind je ode aan de afvallers geweldig!! Ben wel benieuwd wie Mariah is...

Natuurlijk wordt je op de hoogte gehouden van het wel en wee van de deelneemsters!

Nance zei

Ik had echt nog genoeg punten hoor!!

Maar alle gekheid op een stokje...wat een verschrikkelijk leuk verhaal. Dat korte intervieuw doen we nog wel een keer :-)

Blondie Power zei

Tjee zeg.. hoe verzin je het toch weer.. geweldig..

Effe Uppen zei

Maar natuurlijk had je ook een geweldige jury :-)

Anoniem zei

wordt het niet eens tijd voor een update van je blog? Elbakero?