zaterdag, februari 24, 2007 |

De eerste stapjes

Het is weekend en de kinderen hebben vakantie.
Ondanks alle perikelen rond ons en Miranda's ex (we noemen hem Flip), zijn Juul en Esmée nu naar Winschoten waar Flip woont.
Esmée is nu 4 jaar en dan heeft Flip recht op één weekend in de twee weken (2 nachten) en de helft van de vakanties.
Dit is de eerste vakantie die telt en de kinderen zijn dan ook gisteravond opgehaald en komen woensdag weer thuis. Natuurlijk is dit voor ons best wel wennen. 5 nachten is wel lang. Met Juul komt het wel goed, maar is het voor het eerst dat Esmée zo lang van huis is. We gaan er maar vanuit dat alles goed komt.
Dan hebben we natuurlijk ook nog ons kleine mannetje. Daar kunnen we ons nu dan volledig op concentreren en dat mag ook wel, want hij zit van top tot teen onder de waterpokken. Zijn hele hoofdje, nekje, armen, buik, piepertje, billen en benen zitten helemaal onder de rode vlekjes. Hij slaapt slecht en huilt natuurlijk meer dan normaal. Het is zo zielig als je het ziet. Wat zal hij een jeuk hebben. Ze zeggen dat het nog wel even duurt voordat de bultjes uitdrogen, dus dat gaat nog een leuke week worden.

Maar nu dan het grote nieuws!!!

Ondanks zijn pokken heeft hij gisteren toch werkelijk zijn eerste stapjes gezet. Ik kwam vannacht thuis van het werk en Miranda en Sil waren nog wakker. En daar ging hij hoor. De armpjes in de lucht en hij zette toch waarempel 4 stapjes voordat hij weer veilig op zijn met luier gevulde billen belandde. Echt geweldig om te zien. Als hij staat is het toch zo'n klein mannetje en ineens gaan die michelin-beentjes dan stappen. Nog even en we kunnen alles vastlijmen hier. Hij vond het zelf geweldig. Begon in zijn handjes te klappen en kierde het uit.

Update: Gelijk nadat ik dit blog heb geschreven, roept Miranda mij. Sil heeft de trap ontdekt en hij is een trede naar boven geklommen. Gelijk erbij natuurlijk en onder streng toezicht van papa wist hij toch helemaal op eigen kracht boven te komen.


Nu goed oefenen en dan hopen we dat hij over een paar weken naar de koelkast kan lopen om voor papa een biertje te pakken :-)

4 reacties:

Anoniem zei

wat leuk zeg de eerste stapjes. Je hebt speciaal spul voor de waterpokken van VSM. ik geloof dat het calendulan heet. dit helpt tegen de jeuk en een zemelenbad helpt ook goed. succes ermee! Ben benieuwd naar zijn lopen. Groetjes uut hengelo

Tummetje zei

Dit klopt helemaal. Die zemelen doe je in een bad en je kind goed laten weken :-)

Wat ook helpt is menthol talkpoeder. Dat is verkoelend. En zoveel mogelijk bloot laten lopen. Want door kleertjes gaat het toch echt jeuken.

The world according to El zei

ik zou de zemelen wel in kaasstof zakje doen, anders plakt alles aan zijn lijfje, gewoon dat zakje in het bad hangen en dan maar lekker poedelen

Smitsky zei

Gefeliciteerd met de eerste stapjes.. Al lijm gekocht? ;-)