dinsdag, november 25, 2008 |

België


Is er leven op Pluto? Kun je dansen op de maan? Is er een plaats tussen de sterren, waar ik heen kan gaan? Ik heb getwijfeld over België. Omdat iedereen daar lacht. Ik heb getwijfeld over België. Want dat taaltje is zo zacht.........

Het afgelopen weekend zijn we dus in België geweest. En eerlijk gezegd heb ik nooit getwijfelt over België. Het begint al als je van de zoab wegen in Nederland, de zoab wegen in België oprijdt. Alleen hebben ze daar Zoab wel erg letterlijk genomen. Zeer Open Asfalt Beton betekent niet dat je zomaar stukken asfalt weg kunt laten. Wanneer begrijpen ze dat nu!!!
In ieder geval moesten we een aardig eindje België in. En dat met het weer van het afgelopen weekend. Uiteindelijk zonder problemen het pittoreske plaatsje Ellezelles aangekomen. Nog niet eerder geweest, dus ik was best wel nieuwsgierig. Niets mis met het huisje. Een voorkamer, tussenkamer, badkamer, alles zag er keurig uit. Mooie schouwen in de kamers maken het helemaal af. En op foto 2 zie je het uitzicht van de achterkant. Daar kun je niets van zeggen, toch!


Al snel zaten we aan de koffie en kwam de rest van de familie ook binnendruppelen. Wel een drukte van jewelste met al die kleine kinderen, maar dat is ook wel weer erg gezellig. De zussen vonden het erg fijn om elkaar weer te zien. Dat kon zelfs een blinde nog zien.


Na een paar biertjes werd het tijd om de self floating luchtbedden uit te klappen (op te pompen is niet het juiste woord). Dat is nog moeilijker dan het lijkt. Na een uur kwamen we erachter dat je er ook nog iets uit kunt trekken en ineens begon het ding zichzelf op te blazen. Als het werkt is het ideaal.


Zondag was de dag van de doopviering. Inmiddels was alles goed wit en glad en een paar vriendinnen hadden al de verstandige keuze gemaakt om niet de trip naar de zuiderburen te wagen. 's Ochtends nog even een rondje gereden in de omgeving, waarna het 's middags tijd was om met zijn allen richting het kasteel alwaar het feest plaatsvond. Werkelijk een prachtige omgeving: http://www.laberliere.net/. De rechterfoto is het.
Eerst de doopviering in een kerkgebouw en vandaar naar het kasteel om na een drankje de eetzaal binnen te lopen (zie foto 1). Kreeg gelijk een Harry Potter gevoel. Erg mooi.


Maar het begon toch wel erg hard te sneeuwen en uit voorzorg hebben we maar besloten om een beetje op tijd weer het Nedere Land op te gaan zoeken. Rond half 5 zijn we in colonne van 3 auto's de terugreis begonnen. De eerste 2 meter ging nog redelijk vlot, maar de 100 kilometer daarna hebben we in 4 uur moeten doen. Op de ring van Brussel stond het muurvast. Het was zo'n grote ijsbaan dat Sven Kramer er een hele goede 5 kilometer had kunnen schaatsen. In de tussentijd liep de motortemperatuur ineens aardig op. Ik had ooit ergens gelezen dat je dan de verwarming op het warmst moest blazen. Dus stonden we in de file met de ramen open en de kachel op het hoogst. Gelukkig hielp het.


Rond middernacht kwamen we gebroken weer in huis. Daar een biertje gedronken en in een diepe slaap gevallen. Weer een ervaring rijker!


Is er leven op Pluto? Kun je dansen op de maan? Is er een plaats tussen de sterren, waar ik heen kan gaan? Ik heb getwijfeld over België. Omdat iedereen daar lacht. Ik heb getwijfeld over België. Want dat taaltje is zo zacht.........


3 reacties:

Anoniem zei

Ondanks het weer een super leuke dag gehad begrijp ik wel. leuk hoor

Nance zei

Die wegen zijn inderdaad een ramp en over de borden nog maar te zwijgen maar het zag er wel prachtig uit! Ik snap best dat je daar gelijk denkt aan Harry Potter.

Anoniem zei

Hé Remco! Wat leuk!!! Echt tof om het zo te lezen! Jelina