vrijdag, december 22, 2006 |

Kerststory 3

Het einde van het jaar is in zicht! De meesten krijgen vakantie of hebben nu al vakantie. Allereerst veel plezier!

Wij hebben de dagen dit jaar opgemaakt aan het huis, dus een kerstvakantie zit er helaas niet in. Ik werk 1ste kerstdag, oudjaarsdag en nieuwjaarsdag en Miranda werkt 1ste en 2de kerstdag. Dit is niet echt ideaal, maar het is niet anders. Volgend jaar doen we het hopelijk anders.

Het einde van het jaar betekent natuurlijk ook kerstvakantie voor de kinderen. Voor Julian en Esmée is dit jaar ook best wel anders dan normaal.

Na de kerstvakantie gaan ze allebei naar een nieuwe school (de Triangel). Esmée wordt 2 januari vier jaar, dus die gaat automatisch naar de basisschool en Julian moet ook naar een andere school. We hebben hiervoor gekozen omdat de Triangel veel dichter bij ligt dan de oude school en aangezien ze nog vrij jong zijn, lijkt ons dit de beste oplossing. We zijn nog niet van plan om hier over een paar jaar al weer weg te gaan, dus de kans zit er dik in dat Sil ook naar die basisschool moet.

Een nieuwe start betekent ook afscheid. Esmée van de peuterspeelzaal en Julian van de Adriaan Valeriusschool en van zijn klasgenootjes.

Afgelopen maandag hebben we het gevierd op de peuterspeelzaal. Het was onze beurt toevallig om een middagje mee te helpen, dus dit is gelijk gecombineerd. Ik was weer de gelukkige om een paar uurtjes met de peuters in de weer te gaan. Is ook wel leuk werk hoor. Na een kerstklok te hebben gemaakt, met de duplo te hebben gespeeld en in de zandtafel was het eindelijk tijd (met mijn kop vol met zand) voor Esmée om te trakteren en uiteraard alles wat daar bij hoort. Zingen, kaarsjes, kroon op en feest vieren.

Dus mevrouw stond op de grootste stoel met haar hoedje op en ze zong uit volle borst mee met alle liedjes. Best nog wel emotioneel om te zien hoe jammer de juffen het vonden dat ze weg gaat. Ze was altijd een vrolijke flierefluiter die constant maar aan het kletsen is. De juf gaf haar nog een zakdoek met alle namen van de kinderen erop en een enorme dikke knuffel.

Miranda is vanmorgen meegeweest met Julian naar zijn laatste schooldag. Juul zit in groep 3 en hij had er best wel moeite mee om afscheid te moeten nemen. Het viel natuurlijk allemaal samen met het kerstfeest, maar ze hebben toch goed hun best gedaan. Hij heeft een heel boekwerk met allemaal tekeningen van de klasgenootjes gekregen en nog een voetbal van de overblijfjuffen. Helemaal vol van emotie kwam hij vandaag in huis. Dat gaat je wel door het hart.

Gelukkig hebben ze beiden afgelopen dinsdag al een ochtend meegedraaid op de Triangel en ze vonden het prachtig, dus we verwachten eigenlijk dat alles wel los loopt straks.

3 reacties:

Blondie Power zei

afscheid nemen doet altijd zeer.. hoe ze ook zijn...

Nance zei

Afscheid nemen is nooit leuk maar volgens mij zijn het wel gezellige kinderen die zo weer vriendjes en vriendinnetjes hebben. Esmée vindt het vast gewoon stoer om naar dezelfde school te gaan als haar grote broer!

Nance zei

Trouwens je weet het he? Je bent altijd welkom op tweede kerstdag mocht je je vervelen :-)