woensdag, april 23, 2008 |

Geslaagd!


Zo, heeft ze ons mooi tuk.

Esmée mag dit jaar voor het eerst meedoen met de plaatselijke avondvierdaagse. Vier avonden 6 kilometer wandelen. Veeeeeeel te ver voor haar, lijkt ons. Maar het meisje wil zo graag!! Ze wil zoooooooo graag een lintje!!

Ok, ok, dan doen we het zo. We gaan eerst oefenen. (We willen die ouders die meelopen natuurlijk niet met een zeurend kind opschepen.)

Afgelopen weekend hebben we afgesproken dat we woensdag (vandaag dus) gaan oefenen. Ik ga met Esmée aan de wandel. En wel heeeelemaal naar Tollebeek. Voor de niet noppers onders ons (dorp zo'n 4 kilometer van ons huis). Daar bellen we en worden we weer opgehaald.
Vanmiddag kwam mevrouwtje uit school. "Pap, Tollebeek dag!" "Ja, we gaan tegen de avond lopen. Dat is met de avondvierdaagse ook zo." Rond een uurtje of 4 heb ik haar geroepen dat het tijd voor Tollebeek is. "Ah, moet dat nu. Ik ben zo lekker aan het spelen." "Ja! We gaan nu!!!" Ok, op pad dan maar. Al huppelend en handje vasthoudend liep ze naast me de Meteorenstraat uit. Uitgelegd dat ze zich moet concentreren op het lopen. Huppelen is er niet bij. Bij de BP (300 meter) begon het klagen al. Is het nog ver? Zijn we Emmeloord al uit? Waar ligt Tollebeek eigenlijk? Niet klagen, doorlopen. Pfffff. Na bemoedigende woorden, liedjes zingend en een bloemetje vanuit de berm kwam ze waarempel toch een beetje in het ritme. Na 2 kilometer kwam Miranda al aanfietsen. Ze vroeg zich af of we nog bezig waren. Ruim over de helft zijn we omgedraaid en weer terug gelopen. En wat schetst onze verbazing. Het meisje is weer helemaal terug gelopen. Thuisgekomen gelijk de auto gepakt en de afstand opgemeten:

5,7 kilometer!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gefeliciteerd meid! Morgen mag je het opgavebriefje bij juf inleveren. Dat ga je halen!

5 reacties:

Anoniem zei

Goed zeg! Heel veel succes met de 4 daagse. Groetjes vanuit Hengelo.

Anoniem zei

Wat leuk!!! Wanneer beginnen ze met lopen???

The world according to El zei

Natuurlijk gaat ze het halen, het is altijd harstikke gezellig met al die scholen en al die liedjes zingende ouders met kinderen. Wij zullen weer aan de kant staan om haar aan te moedigen!!

Blondie Power zei

nou het is onvoorstelbaar.. Danique loopt de 5 km deze week.. en vanavond is de 3e avond... maar het regent zo hard.. en ik vind het nu zo sneu...

maar goed. de eerste avond was zo vol overgave.. de tweede werd iets minder.. woensdag rustdag.. ben benieuwd hoe ze vandaag terug komt.. als doorweekte diva.. hahahaha..

MissNonsens zei

Tuurlijk gaat ze het halen!
Kom op Esmee, you go girl!