woensdag, mei 30, 2007 |

Pinksterfeesten (deel 2)


Zoals in mijn vorige blog al te lezen viel, zijn wij het afgelopen weekend in Bornerbroek (tijdens de Pinksterfeesten omgedoopt in Brookland) geweest. Dit is een dorpsfeest waar alle Bornerbroekers trots op zijn. Het thema is altijd Country en Western en menigeen loopt dan ook het hele weekend getooid in Cowboykleren en natuurlijk de bijbehorende hoed.



Eerlijk gezegd vond ik het wel een beetje spannend om iedereen terug te zien. Het was al weer 2 jaar geleden en dan weet je ook niet of je al niet vergeten bent of dat men anders reageert. Maar niets van dit bleek waar.



Iedereen vond het erg leuk dat we weer eens een keer langskwamen en het voelde gelijk als vanouds. Net of je nooit weg bent geweest.



's Zaterdags begon het met de Brooker Kids Games. Dit is een zeskamp voor de plaatselijke basisschoolkinderen. Hier moest ik natuurlijk gaan kijken, mede omdat ik één van de oprichters hiervan ben. De kinderen gingen vol enthousiasme alle spellen in. Natuurlijk waren er luchtkussens en allerlei moeilijke spellen. Gelukkig bleef het droog!


Na de tijd met zijn allen de tent in, waar de Brooker Meezingmiddag aan de gang was. Iedereen kan zich hiervoor opgeven en het gaat natuurlijk vooral om de lol en even gezellig een biertje of wijntje te drinken. Dit hebben we dan ook rijkelijk gedaan en voor ik het in de gaten had, was het al weer afgelopen en gingen we naar huis.



Wat heb je toch veel te bespreken met iedereen! 's Avonds heb ik het nog even dunnetjes overgedaan en ben alleen naar de tent gegaan, waar o.a. Koos Alberts en Harry Slinger hebben opgetreden. Erg gezellig, maar om 12 uur was het tijd om huiswaarts te gaan. Miranda zat alleen met de kids in het huis van mijn ouders. Dat was eigenlijk ook wel net op tijd, want ik ben niet meer zo gewend om liters bier te drinken. Gelukkig weinig last van gehad de volgende dag en 's middags natuurlijk de kermis op. Ook zondag was het droog en aangezien het in de tent bloedjeheet was en het daar stikte van de line-dancers was de keuze al weer snel gemaakt en stonden we buiten aan de bar ons broodnodige biertje weer te verorberen.


Er was een kermis (deed niets onder voor de kermis in Emmeloord) en daar hebben de kids dan ook goed gebruik van gemaakt.


's Maandags was het helaas minder weer, maar nog genoeg te beleven. 's Morgens om 10 uur begon de traptrekkerrace voor de peuters en kleuters. Sten en Britt deden er aan mee en natuurlijk stonden we langs de kant om ze aan te moedigen. Ze hebben beiden erg hun best gedaan. Sten is zelfs 3de geworden.

's Middags zijn we naar de voetbal geweest. Het eerste elftal van Bornerbroek moest een promotiewedstrijd voetballen. Na een spannend potje voetbal hebben ze gewonnen en ze spelen eindelijk weer in de 4de klasse.


We zijn tegen de avond naar huis gegaan. Alles lag binnen 10 minuten al te tukken in de auto en het was dan ook een heerlijke, rustige terugweg.


Al met al een super geslaagd weekend! Vooral het weerzien met de vrienden was erg leuk en we gaan ons best doen om dit vaker te kunnen.

Voor foto's verwijs ik jullie naar http://www.pinksterfeesten.nl/foto.htm

2 reacties:

Anoniem zei

Wij vonden het ook erg gezellig dat jullie er waren. We zijn nog steeds aan het bijkomen van het weekend.

The world according to El zei

Heerlijk zulke feesten zijn vooral zo leuk omdat het je "eigen" mensen zijn