maandag, mei 07, 2007 |

Let it rain, let it rain, let it rain


Perioden met regen of buienVandaag is het bewolkt en grijs en zijn er perioden met regen, soms is deze buiig van karakter waarbij er een klap onweer kan voorkomen. Er valt totaal 10-20 mm, in het zuiden van het land plaatselijk 20-30 mm regen. Er staat een overwegend matige west-zuidwestenwind. Langs de Zeeuwse en Zuid-Hollandse kust staat een krachtige en af en toe harde zuidwestenwind, elders langs de westkust is de wind vrij krachtig. De maximumtemperatuur ligt rond de 15 graden. Dinsdagnacht is het op de meeste plaatsen droog. Er zijn wat opklaringen en plaatselijk kan het wat nevelig blijven. De temperatuur daalt naar een graad of 10 en de wind neemt toe naar matig tot vrij krachtig boven land en krachtig, in het noordelijk kustgebied mogelijk hard, langs de kust en op het IJsselmeer. Dinsdag opnieuw een bewolkte dag en vooral dinsdagmiddag en avond zijn er buien, mogelijk met onweer en windstoten. Het wordt opnieuw een graad of 15 en er staat een matige tot vrij krachtige, aan de kust krachtige wind uit west tot zuidwest. Aan de Zeeuwse en Hollandse kust wordt de wind in de avond mogelijk weer hard.


De voorspelling voor de komende dagen. Eindelijk vallen er weer druppels water uit de lucht. Ik ben er wel blij mee. De buxusplantjes moeten veel water hebben en ik ben het zat om elke dag te staan sproeien. Ook voor de bestrating is het gunstig. Zo kan het mooi vast gaan liggen en kan het zand er mooi inregenen.


De boeren zullen er ook wel blij mee zijn. Alhoewel die toch waarschijnlijk elke keer weer wat te klagen hebben. Gisteren hoorde ik nog dat het niet zoveel uitmaakte. Het land is veel te droog en het water trekt er niet echt goed in. Wat wil je dan? Overal zijn de boeren aan het sproeien, dan heeft dat ook geen nut. Toch?


Dan stel ik voor om ook gewoon deze week door te gaan met sproeien. Als de regen toch niet helpt, kun je beter de sproeiers op het land zetten. Dan wordt het misschien wel iets natter :-)

2 reacties:

Tummetje zei

Dank u wel voor het weerbericht meneer de weerman.

Ben blij dat er wat regen valt. Misschien dat de groente enzo dit jaar dan niet zo duur zijn.

Nance zei

Van mij mag het wel weer stoppen met regenen. Ga jij maar weer lekker zelf sproeien, IK WIL ZOMER!!!