dinsdag, november 14, 2006 |

Ons nieuwe huisje

Alvorens een nieuw blog te gaan schrijven moet ik helaas mededelen dat mijn bloggies van de aankomende tijd zeer waarschijnlijk over hetzelfde onderwerp gaan. Nl. ons nieuwe huisje en de voortgang ervan.
Dit omdat we er natuurlijk helemaal vol van zitten.
Bij deze wil ik hier dan ook mee beginnen.


Vandaag kregen we de officiele brief van de woningbouwvereniging waarin te lezen staat:
Hierbij bevestigen wij dat u de nieuwe huurder wordt
van de woning Pegasusstraat 12 te Emmeloord.
Dat zijn altijd leuke berichten. Niet dat we er bang voor zijn geweest, maar vorige week moesten we een hele zooi papieren inleveren. Die worden gecontroleerd en als alles ok is dan krijg je groen licht. YES!!
Afgelopen weekend hebben we dan ook al goed nagedacht over de indeling. Wie krijgt welke slaapkamer, wat komt er op de vloer, wat komt er aan de muren en alles wat daar bij hoort.
Gelukkig hebben we ongeveer dezelfde smaak, dus we zijn er eigenlijk al een beetje uit. Ik zal een korte opsomming geven.
De woonkamer:
Op de vloer komt een white wash laminaat achtig planken iets.
Op de muren komt spack en een mooi romig kleurtje. Onze meubels zijn koloniaal, dus redelijk donker en we denken zo een mooie combi tussen kleuren te hebben gevonden. Het geheel wordt afgewerkt met bordeaux rode lamellen voor en achter tot aan de grond. Denk daar kaarsjes bij, stokbroodje vers uit de oven, bakje filet americain, een vin blanc voor het meisje en een koud biertje voor de mannetje. Zo komen we de avonden wel door.
Op de vloer van de keuken en de hal komt van die tegellaminaat in zwart leisteen. Lijkt net echt. De muren zijn we nog niet over uit.
We hebben gekozen om de bovenverdiepingen in zijn geheel in de vinyl te leggen. Dit omdat het makkelijk schoon te houden is en tegenwoordig koop je dit in allerlei varianten, zodat elke kamer in principe zijn eigen look heeft. En we vinden het natuurlijk ook mooi :-)
Onze slaapkamer, de overloop en de slaapkamer van Sil krijgt een oud eiken look vloer.
Aan de muren op onze slaapkamer komt behang in twee kleuren. Beetje dof donker bruin/grijs en leverkleur. Dit gaan we combineren met vlakken, zodat je niet een strakke muur van 1 soort behang krijgt.
De muren van de slaapkamer van Sil krijgt een groene onderkant, bandje ertussen met dieren en daarboven een licht behangetje met allerlei dieren erop. Staat erg leuk.
Esmée krijgt een white wash vinyl vloertje. Aan de wand komt een donker roze onderkant, bandje ertussen met prinsessen en een licht roze bovenkant. Deze gaan we afwerken met prinsessen stickers. Haar deur en die van Julian gaan we aan de binnenkant met schoolbordverf bewerken, zodat ze zich daar lekker kunnen uitleven.
Julian slaapt op zolder. Hij heeft gekozen voor een zwart/wit geblokte vloer. (finishvlag) en aan de muren wil hij formule 1 behang. Combineert ook wel goed volgens ons.
Zoals je ziet, hebben we alles al in het hoofd zitten. We hebben hier en daar al een beetje rondgesnuffeld. Nu is het nog wachten op de sleutel, zodat we kunnen beginnen. We kunnen bijna niet wachten.
Het zal allemaal ook wel niet zo lang duren, denk ergens volgende week de sleutel. Dan hard aan het werk. Kunnen we mooi kerst en oud en nieuw in ons nieuwe stulpje vieren. Joepie.

8 reacties:

Anoniem zei

hoi leuke blog even proberen

Anoniem zei

nog een keer proberen liefs jezus

Nance zei

Joh dat klinkt gezellig. Kun je eigenlijk wel een beetje behangen?

Smitsky zei

Klinkt smaakvol! Succes!

Anoniem zei

We zullen jullie vanuit het tukkerland wel komen helpen, hoor!
zolang jij voor een natje en een droogje zorgt komt alles goed.
En voor het behangen hebben ze een superteam namelijk de harrelly's.

Nance zei

Als er een team komt met zo'n naam moet het wel goed komen :-)

The world according to El zei

dat wordt volgens mij harstikke leuk, oppas nodig? je belt maar
Hou ons op de hoogte!!

Anoniem zei

volgens mij is dat huis in 1 week klaar met jullie enthousiasme :)haha....zal wel iets langer duren maar in iedergeval wel snel!

Ben benieuwd naar je volgende update..